diumenge, 16 de febrer del 2014

Busco pis

A la sessió anterior vam imaginar de què ens agradaria treballar en un futur. A partir d'aquí, vam investigar quin seria el sou mensual que rebríem i el vam posar a la fulla de càlcul, com a ingressos. Avui toca parlar de despeses. La despesa familiar més important és l'habitatge. La pregunta que ens farem avui és:


Com i on m'agradaria viure?


Per contestar aquesta gran pregunta, caldrà que primer anem per parts i formulem preguntes més concretes:
  • Volem (i podem) viure sols, en parella o ens decantem més per compartir pis amb amics? Cada opció té els seus avantatges i inconvenients.
  • Quin tipus d'habitatge em convé? Casa o pis? Quantes habitacions hauria de tenir? Quina seria la superfície mínima acceptable?
  • A quina zona de Verges/Girona i rodalies em convé més que estigui l'habitatge?
  • Quins són els serveis i/o comerços que valoro que estiguin aprop del meu habitatge? Per què?
  • Ens convé llogar o comprar pis? Quins són els avantatges i inconvenients de cada opció?
  • Si em decanto pel lloguer, què és millor, un pis moblat o sense?
  •  Un cop he trobat la meva vivenda ideal, quines despeses mensuals em representa en concepte de lloguer o hipoteca? Penseu que es recomana que aquestes despeses siguin iguals o inferiors a 1/3 dels meus ingressos menuals. Es compleix això en el vostre cas?

Buscar pis a la xarxa


Activitats


Obriu el document Busco pis. Guardeu-lo en el vostre google drive, dins la carpeta Ens en sortim. Contesteu les preguntes. Al final, haureu de tenir una estimació de les despeses mensuals d'habitatge que haureu d'afegir al vostre full de càlcul Economia domèstica. 


Vídeo: Plats Bruts

A la dècada dels 90 es va fer molt famosa una sèrie de TV3 que s'anomenava Plats Bruts. Mireu aquest capítol on en Sànchez i en David es plantegen de buscar pis. Et semblen realistes les situacions que s'hi donen? Per què?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada